Annons

Hovland tog sin andra PGA-seger

Norrmannen Viktor Hovland sänkte en birdieputt på sista hålet i PGA-tävlingen i Mexiko och kan nu börja mäta sig med Seve Ballesteros och Rory McIlroy.
Golf • Publicerad 7 december 2020
Viktor Hovland med den pokal som visar att han har vunnit PGA-tourtävlingen i Playa del Carmen, Mexiko.
Viktor Hovland med den pokal som visar att han har vunnit PGA-tourtävlingen i Playa del Carmen, Mexiko.Foto: Robert Fedez/AP/TT

Svenskarna Alex Norén och Henrik Norlander fick packa ihop golfbagen efter två dagars mindre lyckat spel, danske Sebastian Cappelen och norrmannen Kristoffer Ventura likaså. Trots det blev det skandinavisk seger i PGA-tourtävligen i Playa del Carmen i Mexiko.

Viktor Hovland, norsk golfs stora framtidshopp, tog en ny seger på den nordamerikanska proffstouren, nu efter att ha sänkt en tremetersputt för birdie på allra sista hålet.

Annons

– Jag tycker inte själv att jag är så bra på att hantera press och jag darrade kraftigt när jag puttade, men den gick i, säger Hovland enligt NTB i segerintervjun.

– Jag trodde att jag hade bommat segerchansen. Jag missade en putt på 17:e och visste att jag behövde göra en birdie på avslutningshålet. Nu lyckades jag få i bollen, men jag trivs inte alls i de situationerna, säger Hovland trots att även hans förra seger, i Puerto Rico, kom efter att ha sänkt en måsteputt på sista hålet.

23-åringen gick på söndagen ut som trea, men lyckades alltså med totalt 264 slag, 20 under par, till slut vinna med ett slag, före amerikanen Aaron Wise.

Segern var Hovlands – och Norges – andra PGA-seger genom tiderna. I och med segrarna i Puerto Rico i februari och nu i Mexiko i helgen är han enligt NTB ny medlem i det exklusiva sällskap européer som vunnit två PGA-tävlingar innan de fyllt 24 år. De övriga är Seve Ballesteros, Rory McIlroy, Sergio Garcia och Jon Rahm.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons