Högstrand besviken tvåa – som vanligt

För tredje året i rad slutade Markbygdens talang tvåa bakom konkurrenten.
Sport • Publicerad 26 juli 2008

O-ringen och Martin Regborn är en otäck kombination för Johan Högstrand.

– Det känns lite surt nu, säger Högstrand efter målgången.

Regborn och Högstrand är både 16 år och två stora talanger i svensk orientering. De senaste åren har Regborn varit lite vassare och framför allt när det handlar om O-ringen.

I Hälsingland för två år sedan började den, för Högstrand, trista resultatraden. I Mjölby förra året vann Sätilakillen två etapper, men inför jaktstarten var han tre minuter efter och kunde inte ta in mer än sekunder på Hagaby-löparen Regborn.

I år hade Högstrand ett än mer hopplöst läge. Regborn gick ut nästan sju minuter före och trots att Högstrand plockade in tid nådde han aldrig fram.

– Jag hade chansen att gå ikapp när jag tog in en och en halv minut ganska fort. Sedan bommade jag och tappade lite på slutet, säger han.

Till slut var Högstrand knappt fem minuter efter i mål som tvåa, men kunde ändå vara nöjd med sin tävlingsvecka.

– Mitt mål var att vinna en etapp och det lyckades jag med (den andra dagen).

I samma klass tog sig Karl-Johan Westberg, OK Tranan, in på en femte plats.

Johan Högstrand har varit jämnheten själv under femdagars tidigare. Endast ett år, 2004, har han hamnat utanför topp tio.

Kanske kan Högstrand fortfarande glädjas lite åt tredjeplatsen i Småland för tre år sedan. Då var Regborn bara 26:a.

Fredrik Nodin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.