Hjälte i comebacken

Vilken comeback det blev för Johan Magnusson.
Skyttekungen satte tre mål och låg bakom Tranemos skrällseger över serieledarna Solfjäderstaden.
– Det kan bli en riktigt rolig vårsäsong, säger han.
Sport • Publicerad 13 januari 2008
Johan Magnusson trivdes inte i elitserien i Norge och valde att flytta hem till Tranemo igen. I går gjorde han comeback i den grönsvarta dräkten med tre mål och en assist.
Johan Magnusson trivdes inte i elitserien i Norge och valde att flytta hem till Tranemo igen. I går gjorde han comeback i den grönsvarta dräkten med tre mål och en assist.Foto: Tomas Karlsson

Johan Magnusson lämnade Tranemo IBK inför årets säsong för spel i Slevik i norska elitserien. Men trots en succéhöst med 23 mål på tolv matcher blev det bara en halv säsong för 20-åringen. Hemlängtan blev för stor.

– Jag tröttnade på allt i Norge. Innebandyn var inte som jag trodde, det var ingen publik kring matcherna, och jag ville inte gå och vänta på att mitt kontrakt gick ut, säger han.

Då han hade inskrivet i sitt kontrakt att han fick lämna klubben om han inte trivdes var det fritt fram att flytta.

Tranemo tog givetvis emot målgöraren med öppna armar.

– Alla vet vilken kapacitet han besitter och han har mognat som både spelare och person i Norge, säger Tranemos tränare Daniel Eriksson .

Och Magnusson kunde knappast fått en bättre comeback. Redan i första bytet låg han bakom Tranemos smakstart. Han rundade målvakten, kom ur vinkeln, men fann Andreas Nilsson framför mål som enkelt rullade in bollen i öppet mål. Tid – 29 sekunder.

Magnusson fräste också in 2–1 och såg ut att föra sitt Tranemo mot en riktig skräll när han satte 5–2 med sju minuter kvar. Så långt hade Tranemo visat upp ett aggressivt försvarsspel med comebackande Mikael From i spetsen och Henric Claesson i målet växt ut till en ren vägg. I andra perioden vann exempelvis gästerna skottstatistiken med 17–7.

Jumbon Tranemo hade serieledarna Solfjäderstaden i brygga.

Men när stämningen var som hetast i Tranemo Idrottshall kollapsade hemmalaget. Motalalaget satte tre snabba mål inom loppet av en minut och 51 sekunder och plötsligt var det 5–5.

– Tråkigt att vi inte kunde hålla ledningen, men de stressade oss och vi klarade inte av det, säger Magnusson.

Mötet fick avgöras i sudden death och givetvis iklädde sig Johan Magnusson hjälterollen. Efter 3.49 snurrade han bort sin motståndare och satte sedan iskallt avslutet mellan benen på målvakten.

– Det var riktigt skönt att få avgöra inför den här publiken.

Segern innebär att Tranemo knaprar in på motståndarna i bottenstriden. Och nu tror samtliga inblandade på att kontraktet ska säkras.

– Det här var en mycket viktig seger, nu vet vi att vi kan slå alla lag i serien, det känns som vi fått en nytändning, säger Eriksson och tillägger:

– Kan vi spela så här i varje match kommer vi garanterat klara nytt kontrakt.

Säkert är i alla fall att Johan Magnusson har inlett sin resa mot skytteligatoppen.

Division II mellersta Svealand

Tranemo-Solfjäderstaden 6–5 efter förlängning.

Knalleligan:

Tre knallar: Henric Claesson

Två knallar: Johan Magnusson

En knalle: Andreas Nilsson

Pär Andersson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.