GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Helena Duplantis kan stoppas från OS-arenan

Armand Duplantis verkar få försöka jaga OS-guld utan mamma Helena vid sin sida.
Hon har nämligen inte fått någon ackreditering till arenan.
Friidrott • Publicerad 24 juli 2021
Armand och Helena Duplantis. Arkivbild.
Armand och Helena Duplantis. Arkivbild.
Foto: Tommy Pedersen/TT

Armand Duplantis är på OS för att ta guld och är storfavorit. 21-åringen har både pappa Greg och mamma Helena som tränare och han har flera gånger pratat om deras betydelse för stavhoppsframgångarna.

– Jag är tacksam att få ha mina föräldrar här. Det är superviktigt för mig, att bara kunna snacka skit eller prata om vad som helst. Eftersom de är mina föräldrar kan jag också ibland glömma att det är OS och bara se det som en tävling på Ullevi i Göteborg eller något, sade han inför OS.

Men när kvalet till herrarnas stavhopp inleds 31 juli ser det just nu ut som att det bara är Greg Duplantis som får befinna sig inne på Olympiastadion i Tokyo.

– Vi har inte riktigt klart för oss hur det fungerar än. Men det är väldigt få av våra coacher som får bo inne i byn, för där krävs en AO-ackreditering. De som har en AO-ackreditering får även vara på uppvärmningsområdet, träningsarenan och inne på tävlingsarenan. Just nu har vi bara fyra såna ackrediteringar totalt, säger Karin Torneklint till Expressen.

Förbundskaptenen hoppas att det ska klarna under de närmaste dagarna.

– Sen finns det en P-ackreditering, men vi har inte så många av dem heller. Har man en sån får man bo utanför byn, men kan komma in till uppvärmningsområdet och träningsarenan. Men det kan vara så att man även kan få en coachbiljett och komma in med den på teknikgrenarna, men det vet vi inte än, säger hon.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.