Annons

Hedwall i fortsatt ledning – trots 73 slag

Hon lyckades inte konservera det fina spelet från i fredags.
Men Caroline Hedwall är likväl i delad ledning efter tre rundor i Europatourtävlingen Scandinavian Mixed.
Golf • Publicerad 12 juni 2021
Caroline Hedwall.
Caroline Hedwall.Foto: Pontus Lundahl/TT

Caroline Hedwall har imponerat i den historiska tävlingen Scandinavian Mixed utanför Kungsbacka. I fredags gjorde svenskan bland annat två eagles och gick andra rundan på 64 slag – bäst av samtliga golfare och ensam ledning.

Efter 18 hål under lördagen hittas Hedwalls namn fortfarande i toppen av ledartavlan, trots en betydligt sämre runda.

Annons

Hedwall blandade och gav. Hon hade fem birdies men också fyra bogeys och även en dubbelbogey på det 18:e hålet. Till slut gick hon runt på 73 slag, ett över par.

Scandinavian Mixed är första gången damer och herrar spelar mot varandra på Europatouren – och det är två kvinnor och två män i toppen. Med en runda kvar att spela på söndag är Caroline Hedwall i delad ledning på –12 tillsammans med Jason Scrivener, Rhys Enoch och Alice Hewson.

– Det är fantastiskt att det är två män och två kvinnor i toppen. De har utformat tävlingen på ett bra sätt. Jag ser verkligen fram emot imorgon, jag tror att det kommer att bli en rolig och spännande dag, säger Hedwall till SVT.

Henrik Stenson, som är en av två tävlingsvärdar tillsammans med utslagna Annika Sörenstam, gick runt på 72 slag och är på delad 45:e plats med –4.

Kristoffer Broberg och amatörerna Vincent Norrman och Linn Grant är de näst bästa blågula inslagen. Trion har alla –7 och är på delad 18:e plats.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons