Annons

Hedman bakom Tampas avgörande

Regerande Stanley Cup-mästaren Tampa Bay hade 2–2 mot Columbus i förlängningen. Då klev Victor Hedman fram och levererade en förstklassig passning – och Brayden Point satte det avgörande 3–2-målet.
Ishockey • Publicerad 22 januari 2021
Victor Hedman firar segern med målgöraren Brayden Point.
Victor Hedman firar segern med målgöraren Brayden Point.Foto: Jay LaPrete/AP/TT

Tampa Bay och Columbus mötte varandra för första gången sedan lagens åttondelsfinalserie i Stanley Cup i somras. Den gången behövde de blivande mästarna Tampa endast fem matcher på sig för att slå ut Columbus.

Den här gången var segern inte lika självklar. Columbus fick en flygande start genom 1–0 av Oliver Bjorkstrand när matchen endast var 21 sekunder gammal. Tampa Bay kom sedan i kapp – och gick förbi – med två mål i den andra perioden, innan Columbus kvitterade i den tredje.

Annons

I förlängningen var sedan tre av Tampa Bays toppnamn, Steven Stamkos, Brayden Point och lagets svenske backstjärna Victor Hedman, involverade i det avgörande målet.

– Hedman vänder runt och placerar pucken rätt på tejpen på min klubba och jag lyckas få tillräcklig träff på den. Jag fick ingen ren träff, men som tur var blev det en tillräckligt bra studs och den gick in. En otroligt bra passning av Hedman, säger Brayden Point efter matchen, rapporterar nhl.com.

Hedman, som utsågs till slutspelets värdefullaste spelare efter Stanley Cup-segern i höstas, levererade två assist i öppningsmatchen mot Chicago förra veckan, men blev poänglös i returmatchen två dagar senare.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons