Hårt jobb ska löna sig i Ulricehamn

I dag är det premiär för Erik Svenningsson som huvudtränare.
Sport • Publicerad 21 september 2008
Tränare Svenningsson med sina åtta nyförvärv.
Tränare Svenningsson med sina åtta nyförvärv.Foto: Bengt Lagerstedt

I dag är det premiär.

För Erik Svenningsson som huvudtränare.

Och för det nya Ulricehamn.

– Vi kommer överraska många lag, säger ”Kung Erik”.

Det är full fart och fläkt under den timslånga träningen. Spelarna smäller på i varje närkamp, tar varje tillfälle som ges att pressa puckhållaren högt, slår pucken enkelt ur egen zon i stället för att spela svårt.

Hårt jobb.

Okonstlat spel.

Men också grundpelare i Ulricehamns strategi. För det är just så det kommer se ut många gånger när laget spelar i år.

Det nya, unga Ulricehamn.

Med färske härföraren Erik Svenningsson.

– Det som till viss del har saknats här innan är det hårda arbetet – att ge 100 procent hela tiden. Alla spelare är inte lika spelskickliga men alla kan kämpa. Jag skulle kunna ställa ut min morsa på isen och hon skulle kunna ge järnet, säger han.

Även om fokus ligger på att kämpa finns det enormt mycket kunnande. Inte minst bland de åtta hungriga nyförvärven. Spelare som samtliga har höjt konkurrensen och inte nöjer sig med att sitta på bänken.

– De går in och tar för sig i varje byte, visar att alla måste förtjäna sin plats i laget. Det är inte många som tror på oss men med de här värvningarna har vi bra chans att komma topp-sex. Det är vårt mål.

De är åtta nu. Men lär bli fler.

Samarbetet mellan Ulricehamn och BHC kommer medföra att spelare går i båda riktningarna. Innan säsongen ens har dragit igång har Dennis Karlsson anslutit till BHC och David Sallander gått åt motsatt håll.

”Kung Erik” som gjorde elva säsonger i BHC och dagligen pratar med Gunnar Persson lär också bidra till att samverkan mellan klubbarna ökar.

– Det är positivt för båda parter. Våra spelare vet att de har chans att spela högre upp direkt om det går bra, samtidigt som vi kommer att få allsvenska förstärkningar.

När Svenningsson fick förfrågan från Ulricehamn var han först tveksam men bestämde sig till slut för att anta uppdraget. Någonting han är glad för idag.

– Det är verkligen en fantastisk klubb. Hela staden står bakom laget och alla vill hjälpa till. Jag tror aldrig jag har känt mig så välkommen någonstans tidigare som jag har gjort här, säger han och fortsätter.

– Allt är så väl förspänt – vi har sex materialförvaltare och flera ledare. Jag kan helt koncentrera mig på det sportsliga och det är betydelsefullt.

Svenningsson kommer gång efter annan tillbaka till att hela tiden ta jobbet, kämpa och arbeta för laget.

– Det är här man vinner många matcher, säger han och håller handen över hjärtat. Och det skall vi visa i år.

Ulricehamns trupp

Anders Martinsson, Henrik Wahlfrid, Mattias Backman, Tomas Svensk, Robin Thorstensson, Rickard Thorstensson, Karl Hjelmgren, Patrik Andersson, Victor Pettersson, Linus Drott, David Lindgren, Oskar Bygård, David Bjursten, Rickard Larsson, Robin Sprigg, Daniel Elofsson, Viktor Högberg, Johan Mellander, Anton Fransson, Jeff Gustafsson, André Dryler, Pontus Gunberg, Karl Rydberg, David Sallander, Andreas Olsson, William Rahm.

Nyförvärv

Anders Martinsson, Rögle – back, David Lindgren, Lukko (Finland) – back, William Rahm, Skövde – målvakt, Johan Mellander, Göteborg – forward, Anton Fransson, Nässjö – forward, Jeff Gustafsson, Oskarshamn – center, André Dryler, Nice (Frankrike) – forward, Pontus Gunberg, Frölunda – center, David Sallander, Borås HC (lån) – back.

Jonas Ekelund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.