Annons

Harju avgjorde prestigemötet

Modo skrällvann prestigemötet med Björklöven i hockeyallsvenskan. Veteranen Johan Harju, 34, blev matchvinnare med ett mål och en assist i 3–2-segern.
Ishockey • Publicerad 22 januari 2021
Johan Harju. Arkivbild.
Johan Harju. Arkivbild.Foto: Stig Kenne/TT

Det var den första grannfejden mellan lagen sedan de dominerade hockeyallsvenskan i fjol och möttes i finalspelet. En finalserie som avbröts vid ställningen 1–1 i matcher när coronapandemin svepte in och ställde in resten av säsongen.

Till den här säsongen tappade Modo sina stjärnor och slåss i botten av serien, medan Björklöven fortfarande slåss i toppen – dock inte lika framgångsrikt som förra säsongen.

Annons

Prestigemötet med derbyvibbar, bara elva mil skiljer mellan de två grannstäderna längs Norrlandskusten, blev en tajt historia.

Modo gick från 1–1 till 3–1 sedan veteranen och förre SHL-profilen Johan Harju skjutit det tredje målet med drygt sju minuter kvar av slutperioden. Men Björklöven såg till att slutet blev dramatiskt då William Eriksson reducerade efter 18.57 i numerärt överläge och med målvakten utplockad.

Trepoängaren var Modos första på åtta matcher. Den förra kom mot ett annat topplag, överlägsna serieledaren Timrå. Däremellan har det varit svajigt.

– Vi har haft några möten om det här i laget. Vi har ett bra gäng, men det är mycket mentalt, att vi ska våga spela det här enkla, grisiga mot de andra lagen också, säger Harju till C More.

Modo ligger kvar på elfte plats, precis under slutspelsstrecket, medan Björklöven åkte ned till fjärde plats. Serieledaren Timrå vann borta mot Tingsryd med 4–1 och är 17 poäng före tvåan Bik Karlskoga.

Timrås forwardsstjärna Jonathan Dahlén gjorde säsongens 50:e poäng med en assist. Dahlén har gjort 17 mål och 33 assist på 28 matcher.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons