Annons

Handbollslandslaget kvar i Kiev efter teststrul

Handboll • Publicerad 18 april 2021
Handbollslandslaget får stanna en extra natt i Kiev. Arkivbild.
Handbollslandslaget får stanna en extra natt i Kiev. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

De svenska handbollsdamerna skulle på söndagen flyga hem från Kiev efter VM-playoffmötet med Ukraina, men så blev det inte.

I stället blev Blågult varse att det kan vara struligt att resa i coronatider.

Annons

Landslaget skulle mellanlanda i Warszawa, men i Polen godkände man inte pcr-testerna som truppen hade tagit. Spelare och ledare nekades att gå på planet och fick ta nya tester på flygplatsen.

"Jag uppfattar det som att spelarna tacklar det bra, överlag är de vana att hantera den här typen av problem", skriver landslagets presschef Daniel Vandor i ett sms till TT.

Nu väntar en hotellnatt till i Kiev, eller i alla fall en halv natt. Klockan 03 reser truppen från hotellet och förhoppningsvis landar Blågult i Köpenhamn klockan 09.40 på måndagsmorgonen.

Playoffreturen mot Ukraina spelas i Lund på onsdag. Efter 28–14-segern i första mötet är Sverige så gott som klart för VM i Spanien i december.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons