Annons

Han slår ett slag för golf i Mark

Kinnaborg Open duger inte på den nya svenska Minitouren.
Sport • Publicerad 28 maj 2008
Mats Lanner spelar gärna på Kinnaborg Open.
Mats Lanner spelar gärna på Kinnaborg Open.Foto: Anders Robertsson

Men när Egon Svensson ringer ställer alla proffsen upp ändå.

– Självklart för mig. Jag hade en vecka ledigt, säger Mats Lanner, trefaldigt Europatourvinnare.

Annons

Egon Svensson, eldsjälen i Marks GK, fixar själv ihop toppspelare till sin tävling.

När inte Kinnaborg platsade på Minitouren, där det fordras 300 000 i prispengar, gjorde Egon Svensson om tävlingen? med eget upplägg av spelform. Dels spelas en pro-am, poängbogey där två av fyra i bollen räknas och slagspel för proffsen, dels spelar proffsen en finalrond över 18 hål slag med 100 000 kronor i vinstpengar.

Proffsen lottades in i 25 bollar och så bar det iväg.

Mats Lanner fick med sig Ulf Åkesson, (handikapp 16,4), Marianne Eklöf, (20,8) och Ulla Linjenvald (27,6) i sin boll.

Efter nio spelade hål var lag Lanner med på vinstplats. Men så kom laget till det elfte, svåra par fyra-hålet utefter Häggån. Och Häggån tog sin tribut. Det var skipper Lanner själv som drog utslaget rätt ut i soppan.– Tur att damerna håller bollen vid liv, pustade Mats, efter plikt och dubbelbogey på hålet.

Strax efter var det åter damer som grejade poängen. Kerstin Nilsson (19,6 i handikapp) och Rosa-Lill Emanuelsson (15,3) i Lag Peter Kindh, gjorde var sitt par och laget tog hem hela åtta päng på hålet.

– Underbart att få chansen stt spela med duktiga proffs. Man skärper sitt eget spel då, jublade Kerstin efter sitt par räddat från elvans greenbunker.

Vem kunde banan bäst? Det var förstås greenkeepern själv på Marks GK, Roger Ahlgren, som spelade med sin företrädare på den posten Jonas Gustavsson, Nicklas Svensson och Marks pro Kenneth Magnusson.

Roger hade klippt greenerna på morgonen, så flaggplaceringarna kunde han utan och innan. Men vad hjälpte det?

Idag kommer allvaret med i spelet på ett annat sätt än under inledningsdagens ”trivselgolf”. Då spelar proffsen säkert mer fokuserat när 100 000 kronor skall delas på i prispengar.

Lennart Odén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons