Hamrén kan komma loss i januari

Erik Hamrén kan ta över som förbundskapten för det svenska fotbollslandslaget på heltid redan vid årsskiftet.
Sport • Publicerad 11 december 2009
Erik Hamrén.
Erik Hamrén.Foto: Alley, Ned

En ersättare för Hamrén som tränare för den norska mästarklubben Rosenborg, förmodligen Nils Arne Eggen, kan vara klar redan i januari, enligt uppgifter i norsk och svensk press.

– Det kan ske redan i januari. Det viktigaste är inte när tränaren är på plats utan att vi hittar den som passar bäst att leda Rosenborg, säger sportchefen Erik Hoftun till klubbens hemsida.

Förutsättningen för att Hamrén skulle få ta som förbundskapten efter Lars Lagerbäck var först att han skulle jobba parallellt med Rosenborg och svenska landslaget fram till den 31 augusti.

Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell säger till Expressen att han inte hört talas om att den tidigare uppgörelsen är på väg att förändras.

– Skulle det bli så att han kommer loss tidigare så blir det en ny fråga och den får vi ta ställning till då, säger Lagrell.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.