Hällingsjö nära nedläggning

I fjol slutade IFK Hällingsjö trea i division IV.
Nu tyder allt på att klubben lägger ner herrlaget.
– Ett bakslag för föreningen, suckar ordföranden Ted Lindberg.
Sport • Publicerad 29 januari 2008

Fotboll Hällingsjö

IFK Hällingsjö har de senaste åren tillhört toppen av division IV. I fjol slutade klubben trea och året innan föll man i kvalet upp till trean. Men nu verkar det vara färdigspelat för Hällingsjö – i dag tar styrelsen ett beslut rörande framtiden.

– Det lutar åt att vi lägger ner. Anledningen är att vi inte har folk i truppen så att det räcker, vi har nio, tio man, säger Ted Lindberg.

Inför årets säsong har Hällingsjö tappat lika många spelare och dessutom står man utan tränare.

– Vi hade knutit till oss Göran Eriksson (tidigare bland annat Kongahälla och Åsa) som skulle backas upp av Örjan Glans (före detta Gais), berättar Lindberg.

Men då duon inte ens hade en elva att laborera med under träningarna togs ett gemensamt beslut om att lägga ner tränarsatsningen.

Och trots ihärdiga försök – annonser, lappar och mängder av telefonsamtal – har förstärkningar uteblivit.

– Det är inte lätt för någon av klubbarna här ute att skrapa ihop ett lag. De yngre spelarna är inte beredda att sitta på bänken utan går istället till en lägre division för att få spela, säger Ted Lindberg.

En rad olika lösningar har diskuterats men varken en ihopslagning eller påfyllning med avdankade spelare har fallit styrelsen i smaken.

Nej, mycket lutar istället åt att Hällingsjö börjar om i division VII.

– Det är viktigt att bara ha ett lag. Vi har ett gäng 14-, 15- och 16-åringar som vi gärna vill ska fortsätta i Hällingsjö.

Om det blir i fyran eller sjuan avgörs på ett möte med styrelsen och spelartruppen i kväll.

Pär Andersson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.