Hällingsjö lever vidare

IFK Hällingsjö fortsätter. I alla fall ett tag till.
– Vår ambition är att lösa situationen så fort som möjligt, säger ordförande Ted Lindberg.
Sport • Publicerad 30 januari 2008
Krismötet. Hällingsjös ordförande Ted Lindberg och de andra i styrelsen bestämde i går tillsammans med spelarna att fortsätta i fyran.
Krismötet. Hällingsjös ordförande Ted Lindberg och de andra i styrelsen bestämde i går tillsammans med spelarna att fortsätta i fyran.Foto: Jan Pettersson

FOTBOLL HÄLLINGSJÖ

I går kväll höll Hällingsjö ett krismöte för att bestämma hur A-lagets framtid skulle se ut.

Långa diskussioner fördes och mötet fick ajourneras innan ett definitivt beslut hade fattats. Ett nytt möte ska hållas inom ett par veckors tid.

– Tills dess fortsätter vi på inslagen väg. Vi har en plats i division fyra och vi ämnar behålla den.

Samma besked kommer att ges till fotbollsförbundet i Göteborg som man för diskussioner med angående klubbens seriespel. Hur man ska lyckas behålla den är dock osäkert. Antalet spelare är fortfarande för litet.

– Jag kan i dagsläget inte säga mer för jag vet inte själv vad som blir det slutgiltiga beslutet. Vi försöker få tag på spelare och kör på.

IFK Hällingsjö hade i december engagerat den förre Gaistränaren Örjan Glans. Han är inte förvånad över Hällingsjös problem att få tag på spelare. Enligt honom blir problemet med spelarbrist allt vanligare.

– Förr fanns det division 10 i Göteborg, nu är det nere på division VII. Det blir allt färre spelare och inom en snar framtid kanske det bara finns lag ner till trean.

Vad säger du om Hällingsjös framtid?

– De har en jättefin anläggning med två planer och är bygdens lag. Hoppas att de kommer att fixa det här.

Pär Andersson

Eva Fihn

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.