Annons

Hallå där Egon Svensson

... bas för klassiska Kinnaborg Open. I dag inleds tävlingen, har du koll på allt?
Sport • Publicerad 27 maj 2008

– Ja, nu börjar det lugna ner sig. Och jag ser fram mot att det drar igång. Tyvärr drabbades vi av två sena återbud. Joakim Rask kom med på en Challengetour-tävling och väljer den. Magnus Persson Atlevi har drabbats av ryggskott. Mattias Eliasson dyker nog inte heller upp. Dock hittade vi bra ersättare i Kalle Pettersson från Sjögärde och Lars Johansson, Kvarnby.

Återbuden till trots, det kommer gott om kända golfprofiler?

Annons

– Ja, Mats Lanner, Mats Hallberg och Anders Haglund är några av alla som finns på plats. Likadant med förra Markspelarna Anders Claesson och Per Svensson.

Tävlingen ingår inte i SAS Masters Tour. Istället har du hittat ett nytt koncept. Berätta!

– Vi har bjudit in drygt 20 proffs som gör upp om prispotten på 100?000 kronor. Tävlingen går över två dagar. I morgon (läs: i dag) spelas pro-am med shot-gunstart klockan 13.15. Proffsen räknar och tar med sin score. Onsdagens avslutningsvarv spelas som vanligt, där de bästa från första dagen går ut sist. Första start klockan 9.30.

Kinnaborg Open brukar förknippas med allt annat än vackert väder. I år verkar det bli annorlunda.

– Vi har haft mycket otur med vädergudarna genom åren. Underbart om vi den här gången kunde få genomföra en hel tävling utan att himlen öppnar sig. µ

Lycka till med ännu en golffest på Marks GK!

– Tack!

Håll ut! På torsdag kommer BT:s golfbilaga!

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons