Annons

Halep vägrar acceptera domen – tänker överklaga

Simona Halep, 31, stängs av i fyra år för dopning.
Det meddelar tennisens internationella testningsorganisation ITIA.
Den tidigare världsettan säger att hon kommer att överklaga domen.
Tennis • Publicerad 12 september 2023
Simona Halep under en match i augusti förra året. Arkivbild.
Simona Halep under en match i augusti förra året. Arkivbild.Foto: Seth Wenig/AP/TT

Rumänskan testades positivt för den förbjudna substansen roxadustat i augusti 2022 i samband med US Open. Sedan oktober förra året har hon varit tillfälligt avstängd. Nu har alltså ett besked kommit: Halep stängs av i fyra år från all tennis.

På X, tidigare Twitter, skriver Halep att hon kommer att överklaga sin avstängning till idrottens skiljedomstol Cas. Vidare skriver hon bland annat:

Annons

"Det senaste året har varit den svåraste matchen i mitt liv och tyvärr fortsätter min kamp. Jag har ägnat mitt liv åt den vackra sporten tennis. De regelverk som finns tar jag på största allvar och jag är stolt över att jag aldrig, medvetet eller med intention, tagit några förbjudna substanser. Jag vägrar att acceptera deras beslut om en fyraårig avstängning."

Beslutet fattades av en oberoende jury.

"Efter en komplex och noggrann förhörsprocess välkomnar vi juryns beslut", kommenterar ITIA:s vd Karen Moorhouse.

Halep har under sin karriär vunnit två grand slam-titlar: Franska mästerskapen 2018 och Wimbledon 2019. Hon har också tidigare varit rankad som etta i världen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons