Annons

Haga slår tillbaka mot egna landslagsledningen

Efter fiaskot i OS-stafetten är stämningen i det norska längdåkningslaget minst sagt ansträngd. Nu ryter Ragnhild Haga ifrån efter flera uttalanden från norska längdchefer.
Skidor • Publicerad 13 februari 2022
Ragnhild Haga. Arkivbild.
Ragnhild Haga. Arkivbild.Foto: Geir Olsen/NTB/TT

Bakom Therese Johaugs dubbla guld har resultaten för de norska damåkarna varit blygsamma i Peking. Femteplatsen i stafetten var norskornas tangerat sämsta resultat i OS-historien.

Inte ens landslagsledningen har trott på de kvinnliga åkarna – vilket man har pratat om offentligt. Inför stafetten sade den norska längdåkningschefen Espen Bjervig att han inte räknade med ett stafettguld för damerna och att de norska herrarna är bättre.

Annons

Nu har Ragnhild Haga – som blev frånåkt av Sveriges Jonna Sundling på sista stafettsträckan – fått nog.

– Man ska inte svartmåla, men det är något med hela kulturen. De kan spara sig några uttalanden, säger den norska längdstjärnan till tidningen VG.

Hon fortsätter:

– Man måste försöka fokusera på det positiva. Det finns extremt många norska talanger på damsidan. Det gäller bara att förvalta dem väl och se till att de får trygga och bra tränare och ett bra upplägg.

Espen Bjervig säger att han kommer att prata med damåkarna och att han inte vill kommentera kritiken innan dess.

Haga säger att hon under en längre tid har varit kritisk till att ledningen inte har brytt sig tillräckligt om de andra åkarna bakom Johaug.

– Jag gav min syn och sade att vi måste ta hand om distansåkarna bakom Therese, för ett eller två år sedan. Då tyckte jag inte att han hade någon bra plan, säger Haga.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons