Gustavsson lämnar Marbo

Det har varit på gång en längre tid. Nu står det också helt klart: Lagkaptenen Maria Gustavsson, 26, lämnar Marbo.
Sport • Publicerad 5 september 2008
Foto: Lennart Magnusson

Gustavsson har gjort två säsonger i Marbo. Någon tredje blir det således inte.

I alla fall inte det här året.

– Mitt arbete tar så mycket tid att jag helt enkelt inte hinner lägga ned den tid som krävs för att spela i damligan, säger hon.

Det är dock inte den enda förklaringen.

26-åringen medger också att det faktum att Johanna Källman, Johanna Ericsson och Caroline Danielsson lämnat, av olika anledningar, har spelat in i hennes beslut.

– Vi var ett riktigt gott gäng som höll ihop och hade roligt tillsammans, men nu är det ju inte många av dem som är kvar?

– Jag trivdes också jättebra med att spela med ”Källe” (Johanna Källman) och när det blev klart att hon skulle gå så blev beslutet lättare att fatta.

Gustavsson har haft funderingar på att lägga av helt, men brinner fortfarande för sporten hon har hållit på med, i stort sett, hela sitt liv.

I stället blir det nu division två och Borås Basket – samma klubb som hon började sin karriär i.

– Jag känner ett par av tjejerna sedan tidigare och det ska bli jäkligt skoj att spela med dem. Sedan vet man ju inte hur det blir i framtiden heller, det kanske är lika bra att hålla igång om det skulle bli elitbasket igen.

Du stänger inte dörren helt till Marbo?

– Det blir ju inget spel där den här säsongen men hur det blir nästa vet jag inte.

SM-vinnaren stod för flertalet fina insatser ifjol och var ofta den som klev fram när det hettade till.

Hon snittade 23 minuter och 7 poäng per match.

Inte mycket talar för att de siffrorna kommer att sjunka.

– Jag kommer väl ha en del krav på mig själv och siktar på att göra lite mer poäng än förra året, säger Maria Gustavsson.

Jonas Ekelund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.