Ny seger för Brynäs – Luleå vann rivalmöte

Brynäs tog sin andra raka trepoängare på tre dagar i SHL-ishockeyn och gör avståndet ned till tabellbotten allt större.
Efter att ha besegrat topplaget Luleå med 3–1 blev det 6–2 mot nästjumbon Timrå.
Ishockey • Publicerad 15 januari 2022
Brynäs Noel Gunler gjorde ett mål och två assist i 6–2-segern hemma mot Timrå. Arkivbild.Foto: Tommy Holl/TT

I torsdags lyftes Brynäs nye lettiske målvakt Kristers Gudlevskis fram som matchhjälte mot Luleå. I lördagseftermiddagens hemmamöte med Timrå var det i stället forwarden Noel Gunler som var en avgörande segerfaktor för Gävlelaget.

20-åringen var inblandad i hälften av Brynäs sex mål framåt. Efter 2.09 i första perioden spelade han fram Linus Ölund till 1–0 och efter 9.35 stod han för en fin soloprestation när han var med i förarbetet till Emil Molins 2–0.

Lyfte över streck

3–0-målet, som senare visade sig bli avgörande, satte Gunler själv i powerplay efter 2.02 i andra perioden.

Oscar Eklind (4–1), Oula Palve (5–1 i powerplay) och Marcus Björk (6–2) satte Brynäs övriga mål i matchen där Timrås reduceringar gjordes av Joseph Laleggia (1–3) och Albin Lundin (2–5).

I en haltande tabell lyfte Brynäs upp till nionde plats, förbi det andra negativa strecket, med 46 poäng på 33 omgångar. 13:e-placerade Timrå är kvar som nästjumbo med 31 poäng på 30 matcher och har sju poäng upp till Malmö på tolfte plats.

Förbi Frölunda

Luleå tog revansch för förlusten mot Brynäs i förrgår och lyfte förbi Frölunda upp på andra plats i tabellen efter att ha besegrat fyran Skellefteå med 4–2 i lördagskvällens rivalmöte i Norrbotten.

Luleås amerikanske forwarden Jack Connolly var med sina två mål matchens främsta målskytt. Amerikanen satte 1–0 efter 2.57 i första perioden och sedan 2–1 i numerärt underläge efter 4.01 i andra perioden. Däremellan hade Skellefteå kvitterat till 1–1 i powerplay genom Linus Karlsson.

Luleås lagkapten Erik Gustafsson avgjorde matchen 14.31 in i andra perioden med sitt 3–1-mål i powerplay, även om Skellefteå skapade nerv i tredje perioden efter kapten Oscar Möllers 2–3-reducering. Luleås Isac Brännström fastställde slutresultatet till 4–2 med ett mål i öppen kasse när bortalaget jagade kvittering med uttagen målvakt.