Simone Niggli-Luder vann EM-guldet över medeldistans i dag.
Sport • Publicerad 4 juni 2010
Foto: 

Ulricehamns stjärna fortsätter att samla på sig mästerskapsmedaljer. I dag vann hon EM-guldet på medeldistans i utklassningsstil.

Marginalen till tvåan Signe Döes var hela 1,59. Svenska Lena Eliasson tog bronset och Helena Jansson kom fyra – de var 2,12 respektive 2,17 efter Simone.

Eftersnacket kom dock att handla om den svenska veteranen Karolina A Höjsgaard, som fick en grymt tråkig avslutning på sin landslagskarriär.

39-åriga Höjsgaard, som tog EM-guld i stafett så sent som i förrgår, trampade snett så illa att hälsenan befaras vara avsliten.

– Jag skulle hoppa över en jordfåra på väg till andra kontrollen. När jag landade snett hörde jag hur det krasade till i underbenet, säger en mycket ledsen Höjsgaard till orienteringsförbundets hemsida.

Johan Rydén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.