Annons

Göransson kraschade i premiären

Richard Göransson var ett varv från att vinna säsongens första STCC-lopp. Då kraschade han.
Sport • Publicerad 23 april 2011
Richard Göransson kraschade och fördes till sjukhus med ambulans för kontroll i första heatet i STCC deltävlingen på Jyllandsringen i danska Silkeborg på påskaftonen.
Richard Göransson kraschade och fördes till sjukhus med ambulans för kontroll i första heatet i STCC deltävlingen på Jyllandsringen i danska Silkeborg på påskaftonen.Foto: Micke Fransson / SCANPIX /

Något brast i bilen. Efter långa rakan på näst sista varvet såg man hur det rök om Göranssons bil, hjulen låste sig och han for rakt in i räcket. Det första uppgifterna om Richard Göransson från tävlingsledningen, var att han var omtumlad men "OK", och hade tagits till sjukhus för kontroll.

Vad som gick galet med Göranssons bil är oklart. Man såg raka, svarta bromsspår och han tog räcket rakt framifrån, utan vinkel. På TV-bilder kunde man direkt efter kraschen se hur han försökta ta sig ur bilen.

Loppets segrare Jason Watt – ende dansk i startfältet på Jyllandsringen – är den ende som vunnit i STCC med handikappanpassad bil. Watt kraschade 1999 på mc i samband med en fotografering, och är sedan dess förlamad från midjan och neråt. Alla reglage, broms, växellåda, styrning, broms – allt, sköter han med händerna. Före mc-kraschen var han en av Danmarks mest lovande förare, med bland annat bra körningar i F3000.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons