Golfbana blev nästan fotbollsplan

Ulricehamns kommun var på gång att bygga fotbollsplan på golfbanan. Förra veckan stoppades en man med motorsåg, innan han hann dra i gång bygget.
Sport • Publicerad 24 mars 2010
Ulricehamns kommun höll förra veckan på att dra igång byggandet av en ny fotbollsplan på en av golfbanans utslagsplatser.
Ulricehamns kommun höll förra veckan på att dra igång byggandet av en ny fotbollsplan på en av golfbanans utslagsplatser.Foto: BT/Arkiv

– Det här sprider ett löjets skimmer över staden, man skäms som ulricehamnare, säger Lennart Fritzson, intendent på Ulricehamns Golfklubb.

I förra veckan noterade golfklubben att det hade satts upp stolpar på utslagsplatsen till hål 3 på deras bana. Dagen därpå kom en man med motorsåg för att börja röja träd kring aktuellt utslag.

– Jag fick stopp på honom och sa att här tar ni inte ner en sticka, säger Fritzson.

Han förklarar att golfklubben har tillåtit att den nya fotbollsanläggningens C-plan delvis får byggas på klubbens anläggning.

– Men vi har varit väldigt tydliga med att det måste vara 35 meter mellan fotbollsplanen och golfbanan, och att det måste sättas upp ett nät mot planan för slicade (högerskruvade) utslag.

När underlaget på de nya fotbollsplanerna ändrades från gräs till konstgräs glömde de projektansvariga att räkna om.

– Grunden är att man amatörmässigt inte vet hur stor en fotbollsplan är, säger Fritzson kritiskt.

Men nu när trädfällningen är stoppad skrattar han gott åt kommunens missöde.

– Det är en grymt rolig historia. Ni vet väl att fotbollsgolf är en sport som har sin upprinnelse här i kommunen?

Har ni satt ut vakter nu?

– Nej, men nu vet vi exakt var gränserna är dragna. Och kommer de ett steg närmare än avtalat, eller fäller ett enda träd så?

Mikael Zsiga är projektansvarig på Ulricehamns kommun. Han har betydligt mycket lättare att hålla sig för skratt när förra veckans missöde kommer på tal.

– Vi har behov av att låta ena planen sticka ut lite i nordöstra hörnet. Men vi förstod först när vi stakade ut att vi kom för nära golfbanan. Eller rättare sagt, golfklubben hjälpte oss att påtala det, säger Zsiga.

Förstår du att folk kan skratta åt att fotbollsplanens hörnflagga även kan funka som utslagsflagg på golfbanan?

– Riktigt så nära kom vi inte, men vi var för nära. Det är ett misstag, och något vi kunde ha löst bättre.

På det senaste förslaget har C-planen vridits för att inte krocka med golfbanan.

– Men vi måste ha marklov för det också, säger Mikael Zsiga.

Johan Rydén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.