Annons

Ghoddos Amiens räddas kvar i Ligue 1

Fotboll • Publicerad 9 juni 2020
Saman Ghoddos, till vänster, här i en duell med PSG:s Kylian Mbappe, och hans Amiens räddas kvar i Ligue 1. Arkivbild.
Saman Ghoddos, till vänster, här i en duell med PSG:s Kylian Mbappe, och hans Amiens räddas kvar i Ligue 1. Arkivbild.Foto: Francois Mori/AP/TT

Saman Ghoddos och hans franska Amiens får spela kvar i den franska högstaligan, Ligue 1, även nästa säsong. Laget låg på nedflyttningsplats när ligan avslutades i förtid på grund av coronakrisen men Amiens och jumbon Toulouse tog till rättsliga åtgärder och har nu fått gehör i fransk domstol.

Efter att ärendet varit uppe i högsta juridiska instans, Conseil d’État, vars närmaste svenska motsvarighet är Högsta förvaltningsdomstolen, är domen att beslutet om att inte spela färdigt säsongen står kvar, samtidigt som nedflyttning uteblir.

Annons

Det betyder att Lyon – som slutade sjua och utanför Europaplats – får avslag i sin överklagan om att avsluta säsongen i förtid. Tio omgångar återstod när fotbollsserien blåstes av i slutet av april.

Paris SG förklarades som mästare.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons