Frankrike hyllades som vinnare

Det blev bara silver – men Frankrikes spelare hyllades ändå efter sin heroiska insats i VM-finalen av tusentals supportrar efter hemkomsten till Paris.
Fotboll • Publicerad 19 december 2022
Franska VM-spelarna hyllades vid hemkomsten till Paris, här Olivier Giroud, till vänster, Antoine Griezmann, tvåa från vänster, Aurélien Tchouaméni, tvåa från höger, och Kylian Mbappé, till höger.
Franska VM-spelarna hyllades vid hemkomsten till Paris, här Olivier Giroud, till vänster, Antoine Griezmann, tvåa från vänster, Aurélien Tchouaméni, tvåa från höger, och Kylian Mbappé, till höger.Foto: Francois Mori/AP/TT

Kylian Mbappé och hans lagkamrater landade på Charles de Gaulle-flygplatsen strax efter klockan 20 på måndagskvällen och möttes av flygplatspersonal med skyltar som "Tack" och "Paris älskar er".

Men spelarna såg trötta och fortfarande besvikna ut efter förlusten på straffar mot Argentina i VM-finalen i Qatar i söndags.

Med buss fördes spelarna sedan till Place de la Concorde där de hyllades av tusentals människor.

Där och då tinades också spelarnas humör upp trots den kalla Pariskvällen.

När spelarna visade upp sig på balkongen på hotel de Crillon sjöngs marseljäsen av den stora folksamlingen.

I ett första meddelande på sociala medier efter finalförlusten skrev Mbappé "Vi kommer tillbaka" tillsammans med ett foto på sig själv med nedböjt huvud och VM-bucklan utom räckhåll.

Mer än 24 miljoner människor, åtta av tio potentiella tv-tittare, såg VM-finalen på franska TF1 vilket var nytt rekord.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.