Fotskäl föll i kvalet

För tredje året i rad missade Fotskäl i kvalet till tvåan. Alingsås vann med 5-3.
Sport • Publicerad 22 mars 2008

–Det är väl bara att bryta ihop och komma igen, säger Fotskäls tränare Ulf Högberg.

Hans lag var nära den här gången också. Förutsättningarna var att Fotskäl behövde besegra Alingsås med fyra mål för att ta steget upp i tvåan. Detta sedan Alingsås besegrat Sannarp enkelt. Inledningsvis såg det bra ut för gästerna. Fotskäl tog omgående tag i matchen och hade ledningen med 3–1.

–Spelarna tyckte antagligen att vi skulle köra på framåt, men jag ville ha ett mer samlat spel, säger Högberg då Fotskäl bara var ett par mål från avancemang.

Men spelarna såg chansen att trycka in fler mål, vilket öppnade ytor bakåt. Alingsås utnyttjade chanserna och kunde vända på matchen och vinna med 5–3. Därmed står det klart att Alingsås spelar kvar i tvåan nästa säsong, precis som Fotskäl får spela kvar i trean.

–Vi har inte den rutinen som behövs i sådana här matcher. I kval handlar det mycket om rutin och förhoppningsvis har vi den nästa säsong i stället, säger Högberg.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.