Fotbollsspelare friad från våldtäkt

En allsvensk fotbollsspelare som åtalats för våldtäkt på en 18-årig flicka i november frikändes i dag av Gävle tingsrätt.
Sport • Publicerad 16 december 2009

Tingsrätten anser inte att bevisningen övertygar om att idrottsmannen utnyttjat kvinnan på ett otillbörligt sätt och att hon befunnit sig i ett hjälplöst tillstånd. Av det skälet ogillas åtalet.

Mannen hade åtalats för våldtäkt sedan han i en lägenhet i Gävle den 14 november haft sex med en ung kvinna.

Mannen medger att han haft samlag med kvinnan men hävdar att hon var med på det. Kvinnan har uppgett att hon sov när mannen hade sex med henne, men enligt tingsrätten har hon även lämnat uppgifter som motsäger att hon sov.

Tingsrätten anser att det inte är fullt klarlagt vad som hänt och har därför valt att frikänna mannen.

Kvinnan hade varit på nattklubb i Gävle och var på väg hem när hon tillsammans med några kamrater träffade en grupp andra ungdomar. De beslöt att gå hem till en av dem för att ha en så kallad efterfest. Det var där som det påstådda övergreppet skulle ha skett.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.