Annons

Fotboll: Chefen lämnar herrlandslaget

Landslagschefen Lars Richts tid i svenska fotbollslandslaget börjar gå mot sitt slut, skriver Expressen.
Fotboll • Publicerad 11 oktober 2017
Foto: JONAS EKSTR÷MER / TT

– Förhoppningsvis går vi till Ryssland och jag får avsluta där. Det är blandade känslor, men det här har vuxit fram det sista året, säger 62-åringen till tidningen.

Richt tog över Svenska fotbollförbundets fotbollsenhet 1998 och kommer att lämna sin post nästa år. Generalsekreterare Håkan Sjöstrand bekräftar att man börjat titta efter en ersättare.

Annons

– Det stämmer att vi letar efter en ersättare och det har vi kommit fram till i samförstånd mellan mig och Lasse. Men vi har ingen brådska. Rollen som landslagschef är väldigt viktig, säger Sjöstrand till Expressen.

Sjöstrand menar dock att det ännu inte är klart exakt när Richt slutar.

– Vi har inte satt något slutdatum, men det är inte aktuellt förrän nästa år. Vi vill att den som vi rekryterar ska få gå med Lasse och se hur man jobbar först och det vore ju ett lysande tillfälle att göra det i Ryssland nästa sommar. Vi siktar ju på att gå till VM och tänk vilken erfarenhet att få följa med honom under ett mästerskap innan den personen börjar, säger generalsekreteraren.

– Jag tycker att man ska vara med i hela cykeln, och nästa mästerskap (EM 2020) är jag 66 år gammal. Då tycker jag att det är det dags att någon ny tar över. Jag delar gärna med mig av mina erfarenheter, men jag vill inte vara med i rekryteringen, säger Richt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons