Fortsatt tungt för Ulricehamn

Så nära. Men Ulricehamn blev utan poäng för fjärde matchen i rad.
Sport • Publicerad 2 oktober 2008

– Nu känns det bara surt, säger tränaren Erik Svenningsson.

Svenningssons mannar kämpade tappert mot serieettan Pantern från Malmö.

Men med knappt fem minuter kvar att spela kunde gästerna avgöra matchen och ta med sig alla tre poäng hem. Målet var ett tydligt exempel på vad Ulricehamn måste jobba med för att börja ta poäng.

Pantern hade precis fått ett numerärt överläge, en Ulricehamnsback skulle bara lägga ut pucken ur zon, men sköt den stenhårt i sargen så att den studsade till en Panternspelare. En snabb passning framåt och sedan avslut i tom kasse.

– Vi måste spela ännu enklare i egen zon. I det läget av matchen kändes det inte som att ett mål var på gång för dem, säger Svenningsson med en suck.

I den andra perioden var det hemmamålvakten William Rahm som höll laget kvar i matchen, även om Ulricehamn hade ett jätteläge när man fick spela fem mot tre i 45 sekunder.

Pantern var betydligt starkare på att etablera spel i offensiv zon under stora delar av matchen, men det var Ulricehamn som kämpade bäst i den tredje perioden.

– Vi har otroligt mycket energi och kämpar för varandra, så i stort sett är jag väldigt nöjd, men nu gäller det att börja ta poäng säger Svenningsson.

På slutet tog hemmalaget ut målvakten, men man lyckades aldrig skapa tillräckligt med tryck för att kvittera.

ISHOCKEY DIVISION 1E

Ulricehamn–Pantern 1–2

Fredrik Nodin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.