Annons

Första kvinnliga ordföranden i tennisförbundet

Tennis • Publicerad 2 juni 2020
Efter tisdagens årsmöte står det klart att Åsa Hedin blir ny ordförande i Svenska tennisförbundet och att den pensionerade tennisspelaren Johanna Larsson (bilden) tar plats i styrelsen. Arkivbild.
Efter tisdagens årsmöte står det klart att Åsa Hedin blir ny ordförande i Svenska tennisförbundet och att den pensionerade tennisspelaren Johanna Larsson (bilden) tar plats i styrelsen. Arkivbild.Foto: Jonas Lindstedt/TT

För första gången i sin 114-åriga historia har Svenska tennisförbundet (SvTF) valt en kvinna som ordförande. Det handlar om Åsa Hedin som blir ny på posten ett drygt år efter att hon tog plats i styrelsen i maj 2019.

"Jag behövde ingen betänketid. Jag är väldigt glad och hedrad att få den här möjligheten att bidra till utvecklingen av svensk tennis. Det är både en rolig och utmanande roll", säger Åsa Hedin, som enligt SvTF har 30 år bakom sig som ledare inom näringslivet, efter tisdagens möte som avverkades digitalt.

På mötet valdes även den tidigare tennisstjärnan Johanna Larsson, som tidigare i år meddelade att hon avslutar karriären, in i styrelsen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons