"Först familjeproblem – sedan hittade han inte sitt pass"

Basket Artikeln publicerades
Foto:Petter Trens

Borås Basket hade signat forwarden E.J Reed, 22, inför säsongen – men amerikanen kommer inte.

Men redan på fredag väntas ersättaren vara här: Shaquille Hines, 23.

– Går allt enligt plan blir de så, säger klubbens sportchef Jonas Larsson.

För bara ett par dagar sedan fick Larsson beskedet att man inte kan räkna med E.J Reed.

– Det har varit strul. Ena dagen var det familjära problem, nästa dag hittade han inte sitt pass. Jag vet inte exakt vad som har hänt om jag ska vara ärlig, agenten har angett diverse problem, men vi har släppt Reed nu, säger Larsson.

Och jakten på ersättaren blev inte långvarig. Redan i kväll kunde Jonas Larsson bekräfta att 23-årige forwarden Shaquille Hines har skrivit på för ett år.

– Det gick fort men känns bra. Hines kommer direkt från college (UTRGV, University of Texas Rio Grande Valley), är två meter lång, atletisk, och är en bra skytt. Både från halvdistans och med ackuratess från trepoängslinjen. Sedan är han en duktig passningsspelare, vilket också är viktigt för oss, säger Larsson.

Bortsett från transfercirkusen Reed/Hines anlände guarden Deonta Stocks, 27 till Borås under tisdagen, medan man väntar in Trayvonn Wright, 24, under onsdagen.

– Det händer saker under en försäsong, det är bara att gilla läget. Vi kommer bli ett slagkraftigt lag, säger BB-coachen Jonte Karlsson.

Men skador på John Brändmark och Christian Maråker stör i förberedelserna. Och en oro finns, inte minst i fallet Brändmark. Framtidsnamnet har haft ljumskproblem sedan sommarens EM, och klubbens medicinska team hittar inte felet.

– Jag har haft ont ganska länge nu och inte kunnat spela basket sedan EM. Vanlig röntgen visade inget och jag ska till Göteborg och göra en magnetröntgen i morgon (onsdag), säger Brändmark själv.

– I fallet John Brändmark kan man bli grinig. Han spelades trots problem under EM, och det är inte så vi ska behandla våra unga spelare. Jag hoppas verkligen att vi kommer till rätta med det här, säger Jonte Karlsson.

Christian Maråker har dragits med knäproblem och har enligt prognosen tre veckor kvar av rehabiliteringsträning.

– Han kommer inte spela någon basket innan säsongen. Men bedömningen är att Christian ska kunna rehabilitera bort problemen och att det inte ska behövas operation. Men vi skyndar långsamt, han ska vara som bäst när det drar ihop sig, säger Jonas Larsson.

I övrigt har Simon Gunnarsson haft jobbigt med en axel, men börjat träna konstant med laget denna vecka. På träningarna har även James Washington, den tidigare Solna- och Nässjö-spelaren, synts till – men enligt Jonas Larsson är han inte aktuell för säsongens trupp.

– Han är med och kör för att han har en kompis i stan, inget annat, säger Larsson.

Se highlights med Shaquille Hines här!