Forsberg utbytt när Leipzig kryssade

Framspelare, men också utbytt redan i halvtid.
Det var upp och ned för Emil Forsberg när Leipzig spelade 2–2 borta mot Wolfsburg i bundesligafotbollen.
Fotboll • Publicerad 16 januari 2021
Emil Forsberg, till höger, klev av i halvtid när Leipzig spelade oavgjort borta mot Wolfsburg. Arkivbild.Foto: Michael Sohn/AP/TT

Landslagsmittfältaren serverade Nordi Mukiele framspelningen till Leipzigs ledningsmål redan efter fem minuter.

Men när domaren blåste för halvtid hade hemmalaget vänt till 2–1.

Forsberg kom inte ut till andra halvlek, där Leipzig lyckades kvittera genom Willi Orban och rädda en poäng i toppstriden.

Lårskadade landslagsbacken Ludwig Augustinsson saknades när Bremen slog Augsburg hemma med 2–0 efter sena mål av Theodor Gebre Selassie och Felix Agu.

Robin Quasion och hans Mainz hade en skräll på gång, men var nog ändå rätt nöjda med 1–1 till slut. Bottenlaget tog ledningen borta mot Dortmund i 57:e minuten, men Thomas Meunier kvitterade och kort senare fick Dortmund straff.

Den brände Marco Reus. Matchen kunde ha tagit en annan vändning men Danny Latzas avslut för Mainz slog i stolpen. Så dags hade Quaison fått lämna planen.

Knäproblem håller fortfarande Sebastian Andersson borta. Hemma mot Hertha Berlin tog hans Köln en poäng i en mållös match.

Joakim Nilsson spelade hela matchen i mittförsvaret när Bielefeld klarade 0–0 borta mot Hoffenheim.