Forsberg målgörare igen när Nashville vann

Filip Forsberg fina start på NHL-säsongen fortsätter. Efter ett avgörande drömmål i premiärmatchen slog svensken till i natt igen.
Sammanlagt var tre svenskar inblandade i Nashvilles 5–2-seger mot Columbus.
Ishockey • Publicerad 17 januari 2021
Columbus Seth Jones i kamp om pucken med Nashvilles Filip Forsberg.
Columbus Seth Jones i kamp om pucken med Nashvilles Filip Forsberg.Foto: Mark Humphrey/AP/TT

Nashville slog till med fyra mål i den tredje perioden, samtidigt som målvakten Juuse Saros storspelade i målet och räddade 42 puckar, när laget natten mot söndag för andra gången ställdes mot Columbus.

I premiärmatchen härom dagen blev det seger med 3–1, efter mål av både Filip Forsberg och Calle Järnkrok – och svenskarna ville inte vara sämre i returmötet.

Det stod länge 1–1, innan Forsberg klev fram ett par minuter in i den den tredje perioden och i eget majestät skrinnade över halva isen och satte det viktiga 2–1-målet med ett handledsskott.

Columbus svarade med ett 2–2-mål några minuter senare, men sedan var det endast Nashville som stod för målskyttet. Laget gjorde tre mål på drygt fyra minuter under den tredje periodens andra halva.

Två svenska assist

Det började med att Mattias Ekholm sköt ett hårt skott mot mål, som Brad Richardson plockade upp returen på och fixade det kanske avgörande 3–2-målet. Luke Kunin gjorde 4–2, innan Viktor Arvidsson passade Colton Sissons tvärs över isen i ett snabbt anfall – och det stod plötsligt 5–2.

– Jag vet inte riktigt vad som hände, säger Brad Richardson efter matchen, enligt nhl.com.

Rangers-revansch

I New York-mötet mellan Rangers och Islanders kom Rangers till matchen revanschsugna efter ett rejält bakslag i torsdags – en förlust med 5-0.

Och Rangers lyckades revanschera sig ordentligt. Matchen på Madison Square Garden slutade den här kvällen med seger för Rangers med 5-0.

– I torsdags stod vi och väntade lite på att se var matchen skulle ta vägen. Dessutom hade vi nog lite premiärnerver. I kväll var det vi som tog initiativet och förde spelet redan från start. Vi kom ut med en helt annan hunger, säger Mika Zibanejad till Sportbladet.

Zibanejad noterades själv för en assist, fram kedjekamraten Pavel Buchnevichs 1-0-mål efter drygt två minuter.

Markström nollade

En annan svensk som tog för sig var Jacob Markström, som storspelade i Calgary-målet när han för första gången ställdes mot Elias Pettersson och sina andra gamla lagkamrater i Vancouver. Svensken lämnade Vancouver i oktober, efter sju år, och skrev på ett sex år långt kontrakt med Calgary, värt 36 miljoner dollar.

När lagen nu möttes för första gången för säsongen räddade Markström 32 skott, bland annat från Pettersson, och såg till att Calgary vann med 3–0.

På övertid

Marcus Johansson satte det avgörande 4–3-målet på övertid när hans Minnesota besegrade Los Angeles. Innan dess hade Joel Eriksson Ek i den tredje perioden fixat reducering 2–3 för Minnesota när laget låg under.

Oliver Ekman-Larsson plockade också hem två assist när Arizona besegrade San Jose med 5–3.