Annons

Förre F1-chefen nekar till miljardbedrägeri

Formel 1 • Publicerad 22 augusti 2022
Bernie Ecclestone lämnar Westminster Magistrates Court i London på måndagen. Ecclestone står åtalad för bedrägeri sedan han misstänks ha undanhållit närmare fem miljarder kronor i utländska tillgångar.
Bernie Ecclestone lämnar Westminster Magistrates Court i London på måndagen. Ecclestone står åtalad för bedrägeri sedan han misstänks ha undanhållit närmare fem miljarder kronor i utländska tillgångar.Foto: Alberto Pezzali/AP/TT

Den tidigare F1-chefen Bernie Ecclestone nekar till anklagelserna om att han undanhållit tillgångar värda flera miljarder kronor. Det meddelade han under en domstolsförhandling i London på måndagen.

Det var i somras som Ecclestone, före detta stallägare och chef för den kommersiella avdelningen av formel 1, åtalades för bedrägeri.

Annons

Detta sedan han misstänks ha underlåtit att deklarera utländska tillgångar till ett värde av fem miljarder kronor för den brittiska skattemyndigheten.

Åklagarsidan sade under måndagens förhandling att Ecclestone bland annat låtit bli att redogöra för en stiftelse baserad i Singapore, vars tillgångar uppgår till 650 miljoner dollar.

Ecclestone släpptes fri mot borgen i väntan på nästa domstolsförhandling den 19 september.

Den kontroversielle forne F1-pampen kontrollerade sporten under fyra årtionden fram till 2017, och fortsatte därefter som hedersordförande till 2020.

Hans samlade ekonomiska tillgångar uppskattas, enligt tidskriften Forbes, till över 31 miljarder kronor.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons