Förra Sundsvall-stjärnan klar för Borås Basket

BT avslöjade i dagens tidning att Borås Basket har hittat en ersättare till Rod Sherman. Nu är James "JJ" Miller klar.
Se tv-klipp med den nye spelaren i slutet av artikeln!
Sport • Publicerad 19 september 2012
James "JJ" Miller - här på en bild från tiden i Sundsvalls linne - är klar för Borås Basket.
James "JJ" Miller - här på en bild från tiden i Sundsvalls linne - är klar för Borås Basket.Foto: Fredrik Persson/Scanpix-arkiv

Amerikanske pointguarden Rod Sherman, 25, flög från Landvetter tidigt i förmiddags, efter bara två veckor i Sverige. Hans kontrakt är brutet – men redan i morgon anländer ersättaren.

James "JJ" Miller spelade säsongen 2004/05 i Sundsvall, och har efter det hållit kontakten med dåvarande lagkamraterna Mike Palm och Henrik Carlsson. Nu återförenas trion i Borås.

När Miller spelade i Sundsvall Dragons utsågs han till den bästa guarden i basketligan och tog sitt lag till SM-final. Han snittade 23,5 poäng per match.

"JJ" kommer senast från franska högstaligan, där han spelat i Poitiers.

– Vi har hela tiden letat efter en pointguard som kan göra skillnad – en som kan vinna matcher åt oss. Det är jag ganska säker på att vi har funnit i J.J. Miller, säger Borås sportchef Jonas Larsson i ett pressmeddelande.

Läs mer i morgondagens BT.

Oskar Pålsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.