Annons

Förbundskaptenen duckar frågor efter kritiken

Anna Signeul har kritiserats för sitt ledarskap.
Men Finlands svenska förbundskapten vill inte svara på frågor kring ämnet.
Fotboll • Publicerad 7 juli 2022
Finlands svenska förbundskapten Anna Signeul. Arkivbild.
Finlands svenska förbundskapten Anna Signeul. Arkivbild.Foto: Patric Söderström/TT

Maijju Ruotsalainen, tidigare tränare för AIK och assisterande förbundskapten i det finska landslaget, gick hårt åt Finlands svenska förbundskapten Anna Signeul under onsdagen.

– Det finns en medvetenhet om vad som sker, men ingen reagerar. Då är det bättre att man själv fortsätter på annat håll och satsa på det man själv står för, sade hon i Yles EM-studio och fortsatte:

Annons

– För mig handlade det om att jag för ett par år sedan blev mamma och att min chef förhöll sig på ett visst sätt till det, man var besvikna över mitt beslut, säger hon.

På torsdagens presskonferens, dagen innan EM-premiären mot Spanien, fick Signeul frågan om hur hon ser på omsättningen av landslagets tränare, där flera lämnat under Signeuls ledning.

– Marco Casagrande (generalsekreterare på det finländska fotbollsförbundet) har redan kommenterat den här frågan, så jag vill att han svarar på ytterligare frågor om det här, säger Signeul enligt nyhetsbyrån STT.

– Vi vill fokusera på turneringen nu. Det här är ett ypperligt tillfälle att främja finsk damfotboll.

Casagrande bemötte under onsdagen Ruotsalainens kritik.

– Vi tog hennes synpunkter på allvar. Det var uppenbart att det tyvärr hade uppstått en djup brist på förtroende mellan dem, sade han till Ilta-Sanomat.

Utöver Spanien ställs Finland även mot Danmark och Tyskland i gruppspelet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons