Flera spelare kan stanna

Magnus Haglunds avsked får stora konsekvenser för spelarna han satt i frysbox. Både Amadou Jawo och Daniel Nordmark öppnar nu för att stanna.
Sport • Publicerad 23 november 2011
Daniel Nordmark och Amadou Jawo.
Daniel Nordmark och Amadou Jawo.Foto: Scanpix

– Men jag har tre konkreta bud att ta ställning till, säger Daniel Nordmark.

De två Elfsborgsspelarna har omgärdats av flyttrykten under säsongen. Jawo, som startade två matcher under 2011, var i somras på väg till bland annat Helsingborg, och ville då bli såld. Men nu öppnar åttamiljonsförvärvet för att stanna kvar.

I dag åker han till Stockholm för att fira broderns födelsedag.

– Men jag har sagt att jag flyger tillbaka direkt när det blir klart med en ny tränare. Jag vill träffa honom på dagen eller dagen efter att han blir klar. Stefan Andreasson har sagt att han vill ha mig kvar, så nu avvaktar jag den nye tränaren. Jag vill veta hur han ser på mig, ?säger en ivrig Amadou Jawo.

Han tycker att han aldrig fick chansen under två och en halv säsonger med Magnus Haglund. Framförallt är han missnöjd med de många positionsbytena, och att laget spelat med en anfallare.

– Blir det som det varit nu så sticker jag. Jag vill ha en position, som jag tränar och spelar i kontinuerligt. Jag har sagt till mig själv att 2012 ska jag spela fotboll, oavsett var det blir. Jag och min agent har en plan, och det kan lösa sig rätt snabbt om jag vill lämna. Det finns alternativ, säger Amadou Jawo.

Jawo ser positivt på Jörgen Lennartsson som ny tränare i Elfsborg. Tränaren försökte i somras låna anfallaren till Lennartssons Stabaek, vilket Jawo ser som ett gott tecken.

Även Daniel Nordmark har goda erfarenheter av Jörgen Lennartsson sedan deras gemensamma tid i U-21-landslaget. Nordmarks kontrakt går ut, men han kan tänka sig att stanna. Elfsborg har sagt till honom att det är den nye tränaren som bestämmer om han vill behålla Nordmark.

– Jag har en väldigt positiv känsla av Jörgen. Men sen vet jag ju inte hur han är som klubblagstränare. Jag ska inte säga att jag är glad över att Magnus lämnar oss, men det är klart att det är bra för mig. Jag skrev inte på nytt kontrakt med Elfsborg, för att jag inte hade Magnus förtroende. Jag vill känna att det finns en ärlig konkurrens. Vissa spelare har fått spela lite för lätt i år, säger Daniel Nordmark.

Samtidigt har Nordmark gott om andra alternativ. Fyra fem allsvenska klubbar är intresserade, varav tre har lämnat konkreta kontraktsförslag, bekräftar han utan att vilja nämna några namn.

Ska du träffa några av de här klubbarna den närmaste tiden?

– Inga kommentarer.

Martin Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.