Fjärde gången EA tippar rätt VM-vinnare

Fotboll • Publicerad 20 december 2022
Kylian Mbappé i "Fifa 23". Pressbild.
Kylian Mbappé i "Fifa 23". Pressbild.Foto: EA

EA:s fotbollsspel "Fifa" har visat sig varit bra på att förutspå resultaten i fotbolls-VM. I och med Argentinas seger i årets upplaga, har EA Sports haft rätt segrare i fyra VM i rad.

Tippningen, som publicerades den 8 november, bygger på att EA låter sin senaste upplaga av "Fifa"-spelet, i det här fallet "Fifa 23", simulera alla 64 matcher i turneringen.

Helt rätt lyckades dock inte bolaget, som trodde att finalmotståndaren skulle vara Brasilien och att Frankrike skulle ta bronspengen, samt att Lionel Messi skulle bli meste målskytt. Turneringens meste målskytt Kylian Mbappé kom först på tredje plats i EA:s simulering.

Om det är sista gången EA gör tippningen återstår att se. Bolaget och Fifa har bestämt sig för att gå skilda vägar, och EA Sports nästa fotbollsspel släpps under nytt namn.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.