Annons

Fischer visade målform mot Brasilien

Anfallarna Lotta Schelin och Kosovare Asllani blev mållösa mot Brasilien.
Sport • Publicerad 20 juni 2013
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX

I stället var det mittbacken Nilla Fischer som visade målform på fasta situationer inför EM när det blev 1–1 i den näst sista landskampen inför mästerskapet.

– Tycker jag ska göra två mål till, säger Linköpingsbacken.

Annons

Nilla Fischer skolades för en tid sedan om från mittfältare till mittback och tillsammans med lagkamraten och mittlåskollegan Charlotte Rohlin gjorde hon det svårt för brasilianskorna att ta sig igenom i den sista landskampen innan EM-truppen tas ut, den näst sista innan öppningsmatchen mot Danmark.

Men Fischer var inte bara stabil bakåt på Söderstadion. Hon var också Sveriges vassaste anfallsvapen på fasta situationer.

Redan efter sex minuter nickade hon in Antonia Göranssons hörna från vänster. Senare under matchen hade hon två bra lägen till näta med pannan.

– Jag tycker jag ska göra två mål till på "fasta", sade hon efteråt.

Nära avgöra

Sveriges spelade sig till flera farligheter i inledningen av matchen. Senare fick de förlita sig till fasta situationer för att få lägen till att avgöra matchen. Brasilien hade få chanser i matchen – men det räckte för att kvittera i första halvlek. Antonia Göransson drog ned Rosana i straffområdet. Andressa fick chansen från straffpunkten och satte den lågt förbi Sofia Lundgren i det svenska målet.

Anfallen och chanserna var färre i andra halvlek. Närmast ett avgörande var Nilla Fischer – med en nick på fast situation som gick över.

– Det är viktigt att vara bra på det både offensivt och defensivt. Det kan räcka med två fasta så vinner man med 2–0, säger hon.

Hur mycket har ni tränat på fasta situationer under lägret?

– Rent allmänt så har vi många spelare på huvudet och fasta situationer är ett bra vapen för oss, och ska vara.

Annons

Hon känner sig allt tryggare på positionen som mittback bredvid Charlotte Rohlin.

– Det hjälper absolut, framför allt eftersom jag är den nyaste på den positionen. Det är bra att vi har många träningstimmar ihop och snackar mycket i vardagen.

"Kompakt försvarsspel"

Pia Sundhage var nöjd med stora delar av Brasilien-mötet.

– Vi fick utstå några en-mot-en-situationer och undvek en-mot-en-situationer tack vare kompakt försvarsspel, säger Sundhage.

På tisdag tas EM-truppen ut. Sverige genrepar sedan mot England 4 juli före öppningsmatchen mot Danmark 10 juli.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons