Annons

Finländsk VM-hjälte klar för Linköping

Linköping förstärker inför säsongen. Klubben har skrivit ett tvåårskontrakt med VM-guldmedaljören Niko Ojamäki.
"Jag är väldigt förväntansfull och ser fram emot nästa säsong. Jag har aldrig spelat utanför Finland så jag ser väldigt mycket fram emot att komma till Sverige", säger han i ett pressmeddelande.
Ishockey • Publicerad 3 juli 2020
Niko Ojamäki ansluter till Linköping inför kommande säsong. Arkivbild.
Niko Ojamäki ansluter till Linköping inför kommande säsong. Arkivbild.Foto: Fredrik Hagen

Den 25-årige forwarden kommer senast från tre säsonger i Tappara och var en del av den finländska VM-trupp som i fjol tog hem guldet.

"Naturligtvis en otrolig upplevelse. När man väl var där så gick allting väldigt fort och man fattade inte riktigt vad som hände. Men det är ett väldigt bra minne och någonting som jag kommer att uppskatta ännu mer efter karriären", säger han.

Annons

Ojamäki gjorde 19 mål och 16 assist på 60 matcher förra säsongen och är enligt Linköpings general manager Niklas Persson den sista pusselbiten inför säsongen.

"Det är tanken att vi ska gå in i seriestart med det här laget och jag tycker att det känns väldigt intressant. Vi har jobbat hårt med att hitta rätt karaktärer som kan och orkar spela vår typ av ishockey och jag är övertygad om att det här laget kommer kunna göra det", säger han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons