Annons

Fifa stänger av Irak

Irak stängs av från den internationella fotbollsarenan, det meddelade Internationella fotbollsförbundet (Fifa) på fredagen.
Sport • Publicerad 20 november 2009

"Enligt Fifaregler är inte längre irakiska klubb- och landslag tillåtna att delta i internationella matcher, vare sig det är tränings- eller tävlingsmatcher", meddelade Fifa på sin hemsida.

Anledningen är att Iraks olympiska kommitté tidigare i veckan upplöste Iraks fotbollsförbund (IFA) och lät regeringssoldater ta över förbundsbyggnaden. Fotbollsförbundet anklagades från regeringshåll för att vara länkat till landets förre diktator Saddam Hussein.

Annons

I tisdags fick den irakiska regeringen ett tidsultimatum av Fifa: inom 72 timmar skulle IFA vara återinsatt, annars riskerade landet avstängning.

Även i maj 2008 stängdes Irak av under en kort period, detta efter att regeringen löst upp Iraks olympiska kommitté. Den gången hävdes avstängningen efter det att regeringen tydliggjort att det inte påverkade fotbollsförbundet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons