Annons

Fem mål av Edlund när Villa krossade Bollnäs

Målmaskinen Christoffer Edlund verkar snabbt ha gjort sig hemmastadd i Villa-Lidköpings tröja. Anfallaren sköt fem mål i 12–2-krossen mot Bollnäs.
Bandy • Publicerad 27 november 2020
Christoffer Edlund. Arkivbild.
Christoffer Edlund. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson / TT

Efter förra säsongen lämnade landslagsstjärnan Edlund ryska Jenisej för att återvända till svensk bandy och elitserien. Och 33-åringen, tidigare i Vetlanda och Sandviken, har inte tappat målsinnet sedan han kritade på ett treårskontrakt med Villa i våras.

Ett mål i premiären mot Edsbyn följdes av tre fullträffar hemma mot Motala – och mot Bollnäs hittade Edlund nätet fem gånger. Hans sista mål betydde 10–0 (!) i den 82:a minuten innan en annan målkung, gästernas 38-årige veteran Patrik Nilsson, med två mål såg till att Bollnäs i alla fall slapp nollas i Lidköping.

Annons

Elitseriekvällen i övrigt:

+ Hammarby tog säsongens första seger, 7–2 i bortaderbyt mot Tellus, efter tre mål av Kasper Milerud.

+ Broberg-Söderhamn och Vetlanda delade på poängen. Vetlanda ledde med 6–4, men i 90:e minuten satte hemmalagets lagkapten Martin Söderberg 6–6 – lagkaptenens tredje mål i matchen – på straff.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons