Fejzullahu hittade målet mot Halmstad

Efter 4–1 borta mot Halmstad är Djurgårdens Erton Fejzullahu glad tvåmålsskytt – men besviken över att tränaren Per-Mathias Högmo försvinner.
Sport • Publicerad 29 september 2013

– Det är tråkigt och dåligt. Man kan inte byta ledare och spelare hur mycket som hest.

På de 21 första matcherna i årets allsvenska fick Erton Fejzullahu bara ihop två mål. Men på sina två senaste har han gjort tre.

– Det är klart att det är viktigt för en anfallare att göra mål, men jag har aldrig varit en spelare som har jagat mål. Jag gillar att vara kreativ ute på planen och skapa lägen för mina medspelare, säger han.

Han knäckte Halmstad med ett tidigt mål i varje halvlek och var nära hattrick i 69:e minuten när han skruvade bollen i stolpen. Aleksandar Prijovic skickade in returen till 3–0.

– Kul att se att det lossnar för Erton nu. Jag har sett tecken på träningarna och han tog ett långt steg i rätt riktning idag, säger Djurgårdens tränare Per-Mathias Högmo, som nu tar över som förbundskapten för Norge.

Tråkigt och dåligt

Erton Fejzullahu säger att det är "tråkigt och dåligt" att han och lagkamraterna i Djurgården mister sin tränare efter säsongen.

– Nu kommer det en ny tränare som kanske har ett nytt spelsystem och tar med sig nya spelare. Då får vi börja om igen. Det viktigaste Per-Mathias har tillfört är ett lugn. Han har fått oss att förstå att vi inte ska stressa utan ha ett lugn och en tro på oss själva.

I mitten av maj kom Högmo till ett Djurgården i kris. Stockholmslaget hade fyra poäng efter åtta matcher och låg sist i allsvenskan. På fyra och en halv månad har Högmos lag tagit 32 poäng på 18 matcher och klättrat nio placeringar till en sjundeplats.

Höie landslagsman?

På måndagen presenterar Högmo Norges trupp till VM-kvalavslutningen mot Slovenien och Island.

– Nu kommer Kenneth Höie att bli norsk landslagsmålvakt, säger Erton Fejzullahu och ler.

Djurgårdens derbymålskytt Amadou Jawo var bänkad mot Halmstad men släpptes in och gjorde sitt tionde mål för säsongen.

Nedflyttningskandidaten Halmstad spelade med lågt passningstempo och hade svårt att skapa målchanser. Inhopparen Simon Silverholt, 20, kom in och gjorde sitt första allsvenska mål.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.