Feberfri Bajrami jagar startplats

Febern fick Emir Bajrami att sova bort de senaste dagarna. Frågan är hur het han är inför EM-kvalet.
Sport • Publicerad 8 september 2012
Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

– Det ska inte vara några problem. Om Erik Hamrén vill ha bredd och en som utmanar är jag redo, säger han.

Skador och svag form skickade mittfältaren till frysboxen under våren i Twente. Ändå kom han med i EM-truppen. I Kiev var han direkt svag i den enda match han fick starta – mot Frankrike, när chansen att gå vidare från gruppspelet redan var borta.

– Det var ganska väntat att det skulle gå som det gjorde, säger han.

Och nu? Tja, man kan inte säga att 24-åringen har tur. Först missade han landskampen mot Brasilien för att ryggen krånglade, sedan kom han till mötet med Kina i sällskap med ett virus som däckade honom totalt.

Det som skulle bli ett nytt avstamp i landslaget slutade med några dagars isolering på hotellet.

– Jag har legat i sängen och fått "room service". Till Helsingborg kom jag halv fyra i tisdags och sov till elva och så somnade jag om halv tolv och sov till dagen därpå.

– Febern har kommit och gått, men nu känns det bra, säger Bajrami som klarade att delta i hela lördagens träning i Malmö.

Förbundskaptenen Erik Hamrén ville se honom i aktion mot Kina. En Bajrami i form ger anfallsspelet en annan dimension. Han är den utpräglade yttern i truppen. Nu är frågan om han hinner få tillbaka krafterna lagom till VM-kvalet mot Kazakstan på tisdag.

Det tror han själv.

– Det gäller att dricka och äta ordentligt för att få tillbaka trycket i benen. Då ska det inte vara några problem inför matchen. Febern kom väldigt olägligt, men det är inget jag kan påverka. Nu är det dags att blicka framåt och återhämta sig så fort det bara går.

Hur Hamrén tänker vet han inte.

– Jag kör mitt som jag alltid gör på träningarna sedan är det Erik som avgör. Jag tycker Ola (Toivonen) gjorde det riktigt bra mot Kina även om han inte är en riktig ytter. Han kom in bra i banan och hade bra kombinationer.

– Jag är den ende renodlade yttern, men det finns andra som kan göra det bra också.

– Allt beror på vad Erik är ute efter för spelartyper. Vill han ha någon som ligger lite bredare och gillar en-mot-en-lägen, så är det mitt spel. Ola är mer kreativ i mitten än vad jag är. Är han ute efter vad jag bidrar med, är jag beredd.

I somras skrev han på ett lånekontrakt med Monaco. Kan det vända en karriär som gått i stå? Det tror Bajrami.

– Jag behöver spela matcher vecka ut och vecka in. Det är en chansning. Går det bra, kan det bli riktigt bra. Går det inte och blir skit får jag ta det. Hela projektet med Monaco är riktigt intressant. Monaco är en storklubb och hör inte hemma i andraligan. Nu har vi spelat sju matcher i ligan, vunnit fem, "kryssat" en och förlorat en. Vi ska bara gå upp, det finns inget annat.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.