Annons

Förra Barça-tränaren har avlidit

FC Barcelona är i djup sorg. Förre tränare Tito Vilanova avled i cancer på fredagen.
Sport • Publicerad 25 april 2014
Foto: Manu Fernandez

Vilanova blev 45 år.

"Vår förre tränare dog i eftermiddags efter att inte ha lyckats övervinna sjukdomen han hade kämpat mot sedan 2011", skriver klubben.

Annons

Tito Vilanova var assisterande tränare till Pep Guardiola i Barça, när man för cirka två och ett halvt år sedan upptäckte att han hade drabbats av cancer i öronspottkörteln. Drygt ett halvår senare, sommaren 2012, tog Vilanova över som huvudtränare när Guardiola lämnade klubben. Men spanjoren drabbades av ett återfall under säsongen och i somras tvingades han till slut att lämna sitt jobb för gott, för att fokusera på sin kamp mot sjukdomen.

Efter Vilanovas död skriver den katalanska storklubben att man är i djup sorg:

"Klubben vill uttrycka sina djupa kondoleanser till hans familj, med vilken vi delar det här smärtsamma ögonblicket tillsammans med klubbens medlemmar, fans och hela fotbolls- och idrottsvärlden".

Barcelonas hemmaarena Camp Nou öppnas också, så att alla som vill kan komma till en plats på huvudläktaren för att lämna sina kondoleanser.

På söndag kväll spelar Barcelona borta mot Villarreal i La Liga.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons