Färjestad förstörde Söderbergs comeback

Forwardsstjärnan Carl Söderberg slog till två gånger i sin hemmacomeback efter tio års bortavaro.
Men hemvändarens dubbla fullträffar hjälpte inte Malmö som åkte på första förlusten.
Hårdsatsande Färjestad vann med 5–3 i Malmö arena.
Ishockey • Publicerad 18 september 2021
Carl Söderbergs två mål i hemmacomebacken hjälpte inte Malmö som föll mot Färjestad.Foto: Rickard Nilsson / TT

Malmö hade börjat SHL-säsongen med två raka bortasegrar och när laget vände hemåt låg fokuset på NHL-hemvändaren Carl Söderberg.

Han hade inte spelat en tävlingsmatch i Malmötröjan på hemmaplan sedan i mars 2011.

Det tog bara 8.23 så fick hemmapubliken jubla över hemvändande Söderberg.

Och ytterligare drygt sex minuter senare slog han till igen.

Problemet var bara att både före och efter Söderbergs kvitteringsmål slog offensiva stjärnlaget Färjestad till tre gånger.

"Det är tufft"

Michael Lindqvist, Mikael Wikstrand och Mattias Göransson gjorde alla mål i första perioden.

Wikstrand 2–1 och Göranssons 3–2 kom 33 respektive 21 sekunder efter Söderbergs båda kvitteringar.

– Två gånger gör de mål direkt efter att vi gjort mål, klart att det är tufft, säger Söderberg, som gjort totalt tre mål i säsongsstarten, till C More.

I den andra perioden ökade Färjestads NHL-hemvändare Joakim Nygård på till 4–2.

Malmö gav dock inte upp och med knappt fem minuter kvar reducerade Ponthus Westerholm till 3–4.

Trots hård hemmapress kunde Gustav Rydahl fastställa 5–3 i tom kasse med tre sekunder kvar.

– Jag tycker vi spelar bra över 60 minuter, men försvarsmässigt kan vi förbättra oss. Det är något vi jobbar med, säger Nygård till C More.

Färjestad har fem poäng efter två spelade matcher.

Djurgården vände sent

Djurgården spurtade sig till en 3–2-seger efter förlängning hemma mot Brynäs.

Gävlelaget ledde med 2–0 med mindre än fem minuter kvar.

Då reducerade hemmalagets Linus Videll med 4.31 kvar och sekunder senare åkte Brynäsbacken Anton Mylläri på matchstraff för en knätackling.

Med två man mer, målvakten Mantas Armalis utplockad, kunde NHL-hemvändaren Marcus Sörensen kvittera med 17 sekunder kvar.

I förlängningen avgjorde sedan defensive backen Tom Nilsson – framspelad av Sörensen och Videll.

Nykomlingen Timrå kom med en seger i ryggen, borta mot Brynäs, till hemmapremiären mot Växjö. Men det regerande mästarlaget visade ingen pardon utan krossade Timrå i den första perioden när laget gick upp till 5–1-ledning sedan Robert Rosén gjort två av målen.

Växjö vann till slut med 6–2.