Falks glädjebesked

På tisdagen kom beskedet att skidtalangen är uttagen i nya utvecklingslandslaget.
Sport • Publicerad 13 maj 2009
Hanna Falk.
Hanna Falk.Foto: BT Arkiv

– Jag har varit i ett glädjerus, säger Ulricehamnsåkaren.

Hanna Falk har haft några fantastiska junior-år där hon skördat medaljer i både SM och VM, och har varit bofast i J-landslaget.

Men inför första säsongen som senior räknade talangen från Ulricehamns IF med att få klara sig på egen hand, med bistånd av klubben.

– Steget från junior- till seniorlandslag är stort, därför hade jag börjat planera för en egen hårdsatsning. Lita på att jag blev överlycklig för platsen i utvecklingslaget, säger 19-åringen.

Svenska Skidförbundets nyordning där juniorlandslaget skrotas till förmån för ett utvecklingslag kunde inte kommit lägligare. I det nya laget finns ingen åldersgräns, där samsas såväl juniortalanger som unga seniorer.

– Jag trodde inte att jag skulle få något serverat den här säsongen. Nu är jag plötsligt med i landslagsgruppen vilket innebär många läger, bästa tänkbara sparring och mycket bra förutsättningar. Bästa examenspresenten jag kunde få, säger Hanna som inom kort tar studenten från skidgymnasiet i Torsby.

Hon kommer att bo kvar i den värmländska skidmetropolen för att få så bra träningsmöjligheter som möjligt.

Ny förbundskapten för Hanna och övriga i utvecklingslandslaget blir Niclas Grön.

– Jag känner inte Niclas, men efter att ha pratat med honom verkar det väldigt bra.

Det nya utvecklingslaget i längdskidor säsongen 2009–2010 leds av Niclas Grön, Örnsköldsvik, och består av tolv åkare:

Herrar: Calle Halfvarsson, IFK Mora, Fredrik Jonsson, Hudiksvall, Jens Eriksson, Dala-Floda, Johan Eriksson, Åsarna, Johan Edin, Kovland, Fredrik Karlsson, Eksjö.

Damer: Hanna Falk, Ulricehamn, Hanna Brodin, Falun-Borlänge, Lisa Larsen, Sundbyberg, Emma Wikén, Åsarna, Magdalena Pajala, Piteå Elit, Anna Simberg, Torsby.

Magnus PJ Larsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.