Annons

Falkenbergs värvning knäskadad – säsongen över

Fotboll • Publicerad 17 juni 2020
Falkenbergs Kwame Kizito bärs ut i den allsvenska premiären. Nu är det konstaterat att han skadade ena knäet svårt och missar resten av säsongen.
Falkenbergs Kwame Kizito bärs ut i den allsvenska premiären. Nu är det konstaterat att han skadade ena knäet svårt och missar resten av säsongen.Foto: Adam Ihse/TT

69 minuters spel. Mer blir det inte den här allsvenska säsongen för Falkenbergs anfallare Kwame Kizito. Han bars ut på bår i premiären mot Häcken i måndags – och läkarundersökningen visade att 23-åringen drabbats av såväl en korsbands- som meniskskada.

"Han skadade främre korsbandet och menisken på utsidan av knäet. Nu väntar först operation och sedan rehabilitering i åtta till tolv månader. Tyvärr missar Kwame Kizito resten av säsongen. Han är ledsen och vill inte uttala sig i media," säger Falkenbergs lagläkare Sverker Nilsson till klubbens hemsida.

Kizito spelade förra säsongen för just Häcken.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons