GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Falcks revansch i dubbel: till åttondelsfinal

De båda svenska herrdubbelparen, Anton Källberg/Truls Möregårdh och Mattias Falck/Kristian Karlsson är vidare till åttondelsfinal efter två mycket starka vinster.
Däremot lyckades inte Linda Bergström i par med Stina Källberg ta sig vidare trots jättelägen.
Bordtennis • Publicerad 25 november 2021
EKristian Karlsson och Mattias Falck i vinstmatchen över regerande Europamästarna i bordtennis-VM.
EKristian Karlsson och Mattias Falck i vinstmatchen över regerande Europamästarna i bordtennis-VM.
Foto: Per Hällström/TT

Anton Källberg och Truls Möregårdh ställdes mot det seedade dubbelparet Gnanasekaran/Achanta från Indien. Svenskarna genomförde en nästintill prickfri match där de var starkast i de flesta bollduellerna.

– Det är jämnt hela vägen. Vi hade bra servar och returer och satte press på dem, sade Anton Källberg.

Framför allt i det viktiga tredje setet då de räddade en setboll och till slut vann med 13-11. I fjärde gick svenskarna från 0-3 till 11-7 efter mycket stabilt spel.

– Känner att vi har en växel till. Det här kan leda till medalj, säger Truls Möregårdh.

Mattias Falck och Kristian Karlsson var ute efter revansch mot Europamästarna Maxim Grebnev och Lev Katsman från Ryssland.

Det märktes från start att svenskarna var betydligt mer samspelta än när de möttes senast i EM. Vinstsiffrorna skrevs till 11–8, 15–13, 11–7.

– Skön vinst och vi håller en bra hög nivå. Vi har tränat mer dubbel på sistone och det märks i våra returer, det korta spelet vilket ger oss bra lägen att avgöra, sade Kristian Karlsson.

Det hade kunnat bli full pott i dubbel då Linda Bergström och Stina Källberg hade vinsten som i en liten ask, men tyvärr låste det sig när det väl kom till avgörande.

Dora Madarasz i par med Georgina Pota, Ungern, vann alla sina set med 12-10, men i fjärde borde svenskorna satt punkt för tillställningen då de hade 9-3 och bara var två bollar från match.

Fakta: Bordtennis-VM: Andra omgången

Mixed dubbel

Lin Jun-Ju/Cheng I-Ching, Taiwan–Truls Möregårdh/Stina Källberg 11-6, 11-8, 12-10.

Herrdubbel

Anton Källberg/Truls Möregårdh–Sathiyan Gnanasekaran/Sharath Kamal Achanta, Indien 11–9, 8–11, 13–11, 11–7,

Mattias Falck/Kristian Karlsson–Maxim Grebnev/Lev Katsman, Ryssland 11–8, 15–13, 11–7.

Damdubbel

Dora Madarasz/Georgina Pota, Ungern–Linda Bergström/Stina Källberg 9–11, 12–10, 6–11, 12–10, 12–10.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.