Annons

Fajtades utan tillstånd – avstängd två år

En taekwondoutövare har stängts av i två år för att ha varit med i en olovlig streetfight med en thaiboxare.
Taekwondo • Publicerad 8 juni 2020
En taaekwondoutövare har stängts av i två år för streetfighting mot en thaiboxare. Arkivbild.
En taaekwondoutövare har stängts av i två år för streetfighting mot en thaiboxare. Arkivbild.Foto: Rebecca Blackwell/AP/TT

Kampsportmatcher med slag eller sparkar mot huvudet måste vara sanktionerade av Länsstyrelsen i Örebro, som utfärdar tillfälliga tillstånd.

Därför valde Svenska taekwondoförbundet att anmäla den illegala matchen till Riksidrottsnämnden, som nu alltså har stängt av taekwondoutövaren på två år. Beslutet kan inte överklagas.

Annons

"Streetfights hör inte hemma i den organiserade kampsporten. Det strider mot allt vad vi står för. De som arrangerar eller funderar på att delta vid sådana arrangemang ska veta att de inte har något med svensk taekwondo eller kampsport att göra", säger Sammi Kaidi, ordförande för Svenska taekwondoförbundet, i ett pressmeddelande.

Kaidi säger att händelsen har skadat taekwondons och kampsportens anseende och är ett hot mot den organiserade kampsporten som förespråkar en värdegrund med rent spel.

"Nu har vi ett långtgående arbete framför oss med värdegrundsfrågor och normer inom svensk taekwondo som inom kort kommer att påbörjas", säger han.

Förbundet har meddelat de andra kampsportsförbunden att man tar kraftigt avstånd från alla former av osanktionerade matcher.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons