Experterna om Elfsborgs chanser

Åtta experter talar om Elfsborgs chanser i årets Allsvenska.
Sport • Publicerad 20 mars 2008

– De har nämnts ovanligt lite på förhand för att vara mästare så sent som 2006. Men bland de fem tror jag definitivt att de slutar. Hade Berglund varit frisk hade han varit som ett kanonnyförvärv.

Andreas Alm, fotbollsexpert på TV4.

– Elfsborg är svårtippat i år. När de tog guld tippade jag dem rätt, men jag tror att de får det väldigt svårt att utmana om guldet. De blir femma.

Mats Willner, sportchef på Norrköpings Tidningar.

– De blir svenska mästare. De blir det för att de har lyckats täcka upp för Jari Ilola, som sällan spelar alla matcher. Det gör att Anders Svensson blir lite friare. På forwardssidan tror jag mycket på Denni Avdic.

Simon Bank, Kinnabördig krönikör på Aftonbladet.

– Fyra har vi Elfsborg som - AIK vinner. Elfsborg har i stora delar samma lag som i fjol, men känslan är att de kanske är lite svagare i anfallet. Och frågan är hur Anders Svensson skall palla med ett år till med så många matcher.

Johanna Garå, fotbollsjournalist på Svenska Dagbladet.

– Etta. De har såpass bra lag att de skall vara med i guldstriden. Sedan har de lärt sig av de misstag de gjorde i fjol.

Robert Tennisberg, fotbollsreporter på Radiosporten.

– De slåss med oss i AIK i toppen. Jag tycker om att Elfsborg har en tydlig speldé - de är ett av de lag som försöker spela till sig segrar. De har lite avbräck på forwardssidan, men om jag känner Teddy Lucic rätt tränar han inget i år heller - men är ändå bäst i matcherna.

Thomas Lagerlöf, assisterande tränare i AIK.

– Trea eller fyra. Elfsborg kommer att vara med i toppen, men jag tror att Kalmar, IFK Göteborg och kanske AIK blir för starka.

Anja Gatu, sportkrönikör på Sydsvenska Dagbladet.

– I år är första året jag inte har tippat någon sluttabell, så något tips om placering lämnar jag inte. Men Elfsborg är ett av de fyra-fem lag som säkerligen kommer att slåss om guldet. De får börja om lite igen, och slipper den press de hade på sig i fjol.

Pelle Blohm, fotbollsexpert på bland annat Radiosporten, Canal + och TT .

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.