Ex-elfsborgarens succé - nära superettan

Tobias Linderoth och hans Skövde AIK har guldläge i kvalet till superettan. 3–0 slutade den första matchen mot Akropolis.
Fotboll • Publicerad 2 december 2021 • Uppdaterad 3 december 2021
Tobias Linderoth blickar mot superettan. Hans Skövde AIK fick en drömstart i kvalet till superettan.Foto: Li Edqvist

Tobias Linderoth tog över som huvudtränare i Skövde AIK för drygt ett år sedan. Han tog laget till superettan-kvalet direkt och det började minst sagt bra.

I den första av två kvalmatcher slog hans lag Akropolis med 3–0. Första målet kom på tilläggstid i den första halvleken efter en finfin cykelspark av skyttekungen Viktor Granath.

Direkt i andra halvlek utökade hemmalaget och i den 59:e minuten kom spiken i kistan. Linderoth och hans gäng har nu ena foten i superettan. Returen spelas på söndag.